top of page

Om oss

Lundhs Åkeri AB är ett företag med gamla anor.

 

Nuvarande ägarens farfar (Per August Lundh) startade verksamheten redan 1910. Det han startade var en speditionsrörelse som första tiden drevs med hjälp av hästkraft. 1924 inköptes de första bilarna. 

1950 såldes speditionsrörelsen till Postverket och P A Lundhs son Harald Lundh arbetade då deltid som anställd hos Postverket och deltid som taxiåkare. Vid denna tidpunkt motoriserades snöplogningen och Lundhs Åkeri har allt sedan denna dag svarat för en stor del av plogningen i Bastuträskområdet.

Mellan åren 1950 - 1957 drev Harald Lundh ett taxiåkeri. 1955 införskaffades den första lastbilen och företaget blev mer och mer inriktat på timmertransporter. Taxirörelsen såldes 1957 till Martin Wikström som vid denna tidpunkt var taxiåkare. 

Lastbilarna och timmertransporterna var fram till 1968 huvudverksamheten i företaget. Lastbilarna såldes detta år till Martin Wikströms åkeri och sedan dess har lastmaskiner varit de huvudsakliga arbetsredskapen. 

Peter Lundh som nu driver företaget övertog det 1981.

Åkeriet har i dag sin verksamhet som entreprenör hos ett flertal företag. Fr o m den 1/11 2008 ingår TN Traktor AB i åkeriet. I företaget finns 4 lastmaskiner, väghyvlar och 1 grävmaskin.

Behöver vår hjälp? Ring oss nu!
bottom of page